Naragonia Quartet

Naragonia Quartet speelt op
Zilleghem Folk 2018 op zondag 29 juli om 12:30 uur. en stelt hun cd Mira voor. Concertzaal

Naragonia Quartet
Naragonia Quartet

Naragonia brengt eigenzinnige folk met een verfijnde, stevige energie. Het duo met Toon Van Mierlo en Pascale Rubens, ontstond in de zoomde van 2003 op het festival van Andancas in Portugal. Snel daarna wordt Naragonia populair binnen de folkwereld en krijgt met 6 CD’s respect in binnen- en buitenland. Ze speelden al heel wat internationale podia.

Naragonia Quartet is meer dan enkel een instrumentale uitbreiding van het duo. Met een heel eigen repertoire en eigen klank garandeert het Naragonia Quartet u een avond of namiddag prachtige muziek die zowel geschikt is voor een luisterconcert als voor een bal, in een heel eigenzinnig en swingend universum waar het fijn vertoeven is.

Naragonia Quartet staat niet voor de eerste keer op Zilleghem Folk, maar op onze 10 verjaardag mochten ze niet ontbreken, zowel hun muziek, maar eveneens hun sympathieke persoonlijkheid, hebben ons overtuigd om hen ook dit jaar opnieuw te programmeren. Zij stellen eveneens hun nieuwste CD “Mira” voor.

Geniet van Naragonia Quartet!

Toon Van Mierlo:
Uilléann Pipes, doedelzak, diatonische accordeon, ...
In zijn jeugdjaren volgende Toon hobo aan de academie van Turnhout. Op 21 jaar wordt hij gegrepen door de muziekmicrobe. Toon start met Uilléann Pipes en leert al snel daarna een heleboel andere instrumenten kennen. Franse doedelzak, klarinet, sopraansaxofoon, diatonische accordeon …
In 2003 wordt Toon de nieuwe muzikant bij de folkgroep Fluxus. Daarna komt alles in een stroomversnelling en is Toon een veelgevraagde muziek nt in tal van formaties. Met acht voltallige CD’s en als gast op een tiental andere, is hij niet aan zijn proefstuk toe. Als muzikale duizendpoot is Toon eveneens een vaak gevraagde docent voor workshops in binnen- en buitenland. Tevens doceert hij doedelzak en diatonische accordeon aan de muziekacademie van Herentals, Genk en Maasmechelen.
Pascale Rubens:
diatonische accordeon
Pascale volgt aanvankelijk een klassieke opleiding viool, maar wordt op 18-jarige leeftijd verliefd op de diatonische accordeon. In 1999 richt zij het duo Musaraigne op samen met cellist Hannes Pouseele. Het duo treedt zowel in binnen- als buitenland op en brengtin 2005 de CD „Convoi Exceptionnel” uit. In dat jaar vertegenwoordigt Musaraigne ons land op het ERU-festival in Polen. Een 3-tal jaar later wordt Pascale de nieuwe accordeonisten bij Griff. Het is 2003 dat Pascale samen met Toon het duo Naragonia opricht en al snel wordt Naragonia al zeer populair binnen de folkwereld.
Luc Pilartz:
viool
Luc is sinds 30 jaar actief als muzikant in de folkwereld. Hij maakt(e) deel uit van een aantal legendarisce groepen zoals Panta Rhai, Trio Trad, Verviers Central, Musique à neuf, Trip to Ireland, … Hij speelde ook met Urban Trad, Varlos Nunez, Perry Rose, faran Flad, José Van Dam, Bernard Foccroule, … Hij speelde overal in europa, maar ook regelmatig in Canada en Noord-Afrika. Hij is tevens terug te vinden op een vijftigtal CD’s en nam deel aan talloze radio- en televisie)uitzendingen. Luc is regelmatig docent doedelzak en viool aan l’ Academie Internationale d’été de Neufchateau.
Maarten Decombel:
gitaar, ...
Maarten is al van kindsbeen af een muzikale veelvraat. Hij begint te spelen op zijn negende, ontdekt als tiener de folkgitaar en studeert aan het Hoger Conservatorium klassieke gitaar bij Yves Storms en jazzgitaar. U kunt hem aan het werk zien als snarenman bij zijn eigen bands Snaarmaarwaar en Göze, maar evengoed bij Naragonia Quartet en MANdolinMAN. Sinds kort speelt Maarten ook met zijn eigen trio, waarmee hij „October Sunrise” opnam voor het label Home Records. In het verleden was hij oa actief bij Griff, Urban Trad, Les Tisserands, Amorroma, …. Hij heeft een vijftiental CD’s op de teller staan en zijn concerten brachten hem overal in Europa, China, Japan en Canada. Zijn stijl valt best te omschrijven als een unieke combinatie van pompende energie en zachte lyriek. Maarten geeft vaak folkstages en is lesgever aan de muziekacademie van Deinze.

Naragonia Quartet speelde voorheen op Zilleghem Folk 2014

Naragonia 10 years - Schouwburg Leuven from Ward Dhoore on Vimeo.

Website Naragonia Quartet,
http://naragonia.com/quartet/