't Kliekske & Kadril

't Kliekske & Kadril traden samen op, op zaterdag 25 juli.

't Kliekske

Het 't Kliekske zag als muzikale groep het levenslicht in 1968, met een reuze pioniersrol als gegeven. Spelenderwijs, met het grootste muzikale plezier, zouden ze voor jaren grasduinen in een rijke muzikale geschiedenis, die z'n zingende en dansende bevolking in de lage landen zoveel jaren hebben gekoesterd.

Website 't Kliekske, http://www.tkliekske.be

Kadril

Kadril inspireerde zich in z'n begindagen op de muzikale erfenis en z'n pioniers, zocht z'n eigen geluid en vond z'n weg naar een ruim publiek. Invloeden van grote folkrock voorbeelden en een eigen visie op traditionele muziek werd omschreven als de "Kadril Sound".

Met hun modern benaderde arrangementen hebben ze hun verhaal geschreven binnen de folk, net zoals het 't Kliekske dat op hun manier zoveel eerder deed.

Website Kadril, http://www.kadril.be

2006: Nekka-nacht

"De Grote Kornemuze" opent de Zondag van Zilleghem Folk. Maar weet je dat ze hun eerste optreden hadden tijdens Nekka-nacht 2006? Met z'n 130 waren ze, Vlaamse doedelzakspelers die de folkrock groep Kadril & folkgroep 't Kliekske op het podium vervoegden. Het deuntje (Rondedans van Arc-Ainières) is een van de liedjes dat courant werden gespeeld in België, voordat doedelzakken van de scene verdwenen bij de eeuwwisseling rond 1900

2008: 40 Jaar Kliekske

In december 2008 speelde 't Kliekske een speciaal concert in Ternat om hun 40e verjaardag te vieren. Voor die gelegenheid nodigden ze hun vrienden van de folkrockband Kadril uit. Toen bestond een groot deel van hun liederen uit kerstliederen (gezien de periode). In de daarop volgende editie van Gooikoorts werd dit nog eens herhaald, uiteraard niet met kerstliederen. Wij waren erbij en waren getuige van dit uitzonderlijk optreden van 2 van de bekendste en oudste folkbands.

Sindsdien hebben ze dit niet meer opnieuw gedaan.

Tot nu!

2015: Zilleghem Folk

Speciaal voor Zilleghem Folk komen ze nogmaals samen om op zaterdag op het hoofdpodium in het historisch kader van het Kasteel van Loppem het beste van hunzelf te geven!

© Pasquello
't Kliekse & Kadril op Gooik in 2009
© Pasquello