The Kings of Connaught

The Kings of Connaught speelt op Zilleghem Folk 2023 op zaterdag 29 juli om 21:00 uur.

Buitenpodium

Opgegroeid in het westen van Ierland, zijn deze multi-insturmentalisten opgeklommen in de traditie van Ierse muziek. Ze zien zichzelf als de hoeders van het erfgoed en levende kultuur van Ierse ballades. Muziekrecensenten hebben hen beschreven als "Fascinerende jonge ballade-muzikanten die zingen met de emoties en rauwheid, enkel te vergelijken met wat de Dubliners brengen."

Sinds hun ontstaan in 2012 hebben The Kings of Connaught uitvoerig opgetreden op vooraanstaande Ierse en Britse locaties. Tot op vandaag brachten ze twee albums uit, waarvan de video-opname van één nummer, "The Rocky Road to Dublin", de aandacht trok van meer dan 8,5 miljoen kijkers van over de ganse aardbol.

Liam O'Grady:
zang, banjo

Liam O'Grady groeide op in Ierland en leerde als tiener banjo spelen - terzelfdertijd kwam de passie voor folk muziek. Liam werkt met evenveel passie als software ingenieur, maar houdt zijn leven in evenwicht via de optredens met The Kings of Connaught.

Mark :
zang, gitaar

Sinds zijn twaalfde, na het horen van een opname van Luke Kelly, is de vonk voor folkmuziek overgeslagen. Mark's repertoire van folk liedjes en ballades is gestaag blijven groeien. De groep was zijn eerste kennismaking met live optredens, en sindsdien houdt hij van lokale optredens in verschillende groepen of solo-projecten Wanneer hij niet op de planken staat, staat hij vooraan in de klas of verbetert hij huiswerk.

Thomas :
zang, tin whistle, harmonica, gitaar

De meesten die met muziek kennismaken in Ierland, is via de lessen thin whistle in de lagere school; zo ook Thomas. Maar hij werd verder opgeleid door een befaamde lokale traditionele musicus, Matt Cunningham. Als bezielende performer treedt hij op met verschillende groepen, waar hij het publiek vasthoudt met zijn krachtige instrumentatie. Wanneer hij geen muziek speelt, werkt hij aan zijn carrière als biomedisch ingenieur!

Caoimhe :
zang, viool

Website The Kings of Connaught,
https://thekingsofconnaught.com