Uillean Harp

Uilleann Harp speelt op Zilleghem Folk 2023 op zaterdag 29 juli om 16:30 uur.

Concertzaal

© 2014 Laurens Charlet
© 2014 Laurens Charlet

Henk en Maarten delen dezelfde muzikale passies en interesses. Het resultaat van hun muzikale ontmoeting kreeg de naam ‘Uilleann Harp’, een samentrekking van Uilleann Pipes en Keltische harp. De Keltisch harp gaat in dialoog met de meest expressieve blaasinstrumenten van de Ierse folkwereld: Uilleann Pipes, dwarsfluit, low & tin whistles en mondharmonica’s. Ze zijn pas tevreden wanneer de klankkleur van de instrumenten met elkaar versmelt.

De composities van de zeventiende eeuwse blinde harpist Turlough O’ Carolan lopen als een rode draad door hun repertoire. Verder worden er oude en minder oude jigs, reels en hornpipes van onbekende of vergeten componisten afgewisseld met eigen nummers in traditionele stijl.

Maarten Vanoutrive:
keltische harp

Maarten (°1978) leerde op de leeftijd van elf de Keltische Harp bespelen. Hij heeft een passie voor traditionele Ierse volksmuziek en een zwak voor de barokke composities van de reizende harpisten uit de zeventiende eeuw. Vaak waren dat blinde harpisten. Maarten heeft gelukkig een hele straffe bril.

Henk Coudenys:
Ierse doedelzak, Uilleann Pipes, Ierse dwarsfluit, mondharmonica

Henk (°1963) ademt al sinds zijn kindertijd in en uit door mondharmonica’s. Op volwassen leeftijd leerde hij Ierse dwarsfluit en Ierse doedelzak (de Uilleann Pipes) en zingen doet hij niet alleen achter het stuur of onder de douche.

Uilleann Harp speelde voorheen op Zilleghem Folk 2014

Website Uilleann Harp,
https://www.henkcoudenys.be/muziekprojecten