De Kleine Zingerij

De Kleine Zingerij speelt op Zilleghem Folk 2016 op zaterdag 30 juli om 14:00 uur.

'De Kleine Zingerij' is een amateurkoor van "eigen kweek". De naam past in het rijtje van bakkerij, slagerij, beenhouwerij, pastorij, slijterij, ijzergieterij, … en onderstreept dat hun muziekwinkeltje een vaste plaats heeft in het dorpsgebeuren. Ze wonen in de streek en repeteren bij elkaar thuis. En "thuis" dat is Zedelgem, Veldegem, Loppem en Torhout.

In ‘De Kleine Zingerij’ schuilt een bescheiden en speels karakter. Maar hoe bescheiden dat ze ook mogen zijn, dit zijn meisjes en jongens met een passie voor zingen. En ze doen dit ongedwongen en met goesting en vooral voor het plezier.

Jef Verkeyn, Pieter Garsbeke, Benedicte Masquelin, Katrien Laevens, Kathleen Puype, Chris Verstichel, Griet Degryse, Rika Desloovere, Hans Van Laethem, Liliane Vanroose, Bart Vandepoele
achter naar voor, van links naar rechts - Jef Verkeyn, Pieter Garsbeke, Benedicte Masquelin, Katrien Laevens, Kathleen Puype, Chris Verstichel, Griet Degryse, Rika Desloovere, Hans Van Laethem, Liliane Vanroose, Bart Vandepoele

Hun repertoire is gesprokkeld uit de voorstellen van de leden zelf: profaan of religieus, ernstig of grappig, hedendaags of eerder folklore, eenstemmig of meerstemmig, soms pareltjes van onder het historisch stof gehaald, maar altijd briljant gebracht. Sporadisch kan er wel eens een gitaar, fluit, draailier, rommelpot, bodhran of accordeon meeklinken.

Over de eerste wereldoorlog stelden ze een mooi arsenaal samen met als titel ‘de groote oorlog & de kleine zingerij’. Met enkele gedichten, teksten en sfeerbeelden binden ze dit tot een luchtig, afwisselend, toegankelijk programma. Ze zingen daarbij in het Nederlands, West-Vlaams, Engels, Frans en Duits. Het publiek wordt af en toe uitgenodigd om mee te zingen!

We mochten hen reeds beleven in 2014 in het sfeervolle (en volzet!) zaaltje van café Sint-Maarten te Loppem. Hun optreden kende ook veel bijval in Veldegem, Brugge, Zedelgem, Koekelaere, Gent, Marke, Hulste, Melle, Aartrijke, Rumbeke, Moerbrugge, Lo. Ze bewogen zowel een klein publiek als grotere zalen.

Wees er vroeg bij en laat je aangenaam verrassen door zoveel talent van vlak bij de deur!

Rika Desloovere:
alt
Kathleen Puype:
alt
Benedicte Masquelin:
alt
Chris Verstichel:
sopraan
Katrien Laevens:
sopraan
Griet Degryse:
sopraan
Pieter Garsbeke:
bas
Jef Verkeyn:
bas
Hans Van Laethem:
tenor, draailier
Bart Vandepoele:
tenor, gitaar
Liliane Vanroose:
alt, accordeon
speelt mee voor het 'oorlogsrepertoire'

De Kleine Zingerij speelde voorheen op Zilleghem Folk Intiem op zaterdag 10/5/2014 (pagina)