Naragonia Quartet

Naragonia Quartet speelt op Zilleghem Folk 2023 op zaterdag 29 juli om 23:00 uur

Concertzaal wordt balzaal

Naragonia Quartet
Naragonia Quartet
Naragonia Quartet
Naragonia Quartet

Naragonia zag het licht in de zomer van 2003 na het festival Andanças in Portugal. Toon Van Mierlo en Pascale Rubens brengen sindsdien eigenzinnige folk met een verfijnde, stevige energie. Als duo wordt Naragonia snel populair binnen de folkwereld. Met reeds 8 cd's reeds krijgen ze respect in binnen-en buitenland.

Naragonia speelt al die tijd intensief in heel Europa. Ze inspireren talrijke andere muzikanten. Veel van hun nummers worden gecovered of opgenomen door groepen uit binnen- en buitenland.

Maar dan komen Maarten Decombel en Luc Pilartz erbij en krijgt het repertoire er enkele dimensies bij. Het Naragonia Quartet is meer dan enkel een instrumentale uitbreiding van het duo. Als kwartet creëren ze een heel eigenzinnig en swingend universum waar het fijn vertoeven is, zowel dansend als luisterend.

Toon Van Mierlo:
uilléann pipes, doedelzak, diatonische accordeon

In zijn jeugdjaren volgde Toon Van Mierlo hobo aan de academie van Turnhout. Later gegrepen door de muziekmicrobe. Toon start, na een verblijf van een jaar in Ierland, met uilleann pipes. Kort daarna ontdekt hij de Franse doedelzakken,diatonisch accordeon, fluiten, klarinet en sopraansaxofoon. Tevens is hij docent doedelzak aan de muziekacademie van Genk, en wordt veel gevraagd voor workshops in binnen- en buitenland.

Pascale Rubens:
diatonische accordeon

Pascale volgt aanvankelijk een klassieke opleiding viool. Op haar achttiende wordt ze verliefd op de diatonische accordeon. Tevens is Pascale docente diatonisch accordeon aan de muziekacademies van Schoten en Genk, en wordt net als Toon veel gevraagd voor workshops in binnen- en buitenland.

Maarten Decombel:
mandola, gitaar

Maarten is al van kindsbeen af een muzikale veelvraat. Hij begint te spelen op zijn negende, ontdekt als tiener de folkgitaar en studeert aan het Hoger Conservatorium klassieke gitaar en jazzgitaar. U kunt hem ook aan het werk zien en horen als snarenman bij zijn eigen bands Snaarmaarwaar en Göze, maar evengoed bij MANdolinMAN en sinds kort met zijn eigen trio. Maarten geeft vaak folkstages en is lesgever aan de muziekacademie van Deinze.

Luc Pilartz:
viool

Luc Pilartz is sinds 30 jaar actief als muzikant in de folkwereld. Hij maakt(e) deel uit van een aantal legendarische groepen, en word gevraagd bij talloze projecten. Luc is regelmatig docent doedelzak en viool aan l’Académie internationale d’été de Neufchateau.

Naragonia Quartet speelde voorheen op:

  • Zilleghem Folk Zomercafé als Trio 2020 (pagina)
  • Zilleghem Folk 2018 (pagina)
  • Zilleghem Folk 2014

Website Naragonia Quartet,
https://www.naragonia.com/quartet/