Duo Marin

Marin/Marin brengt een palet van uitgelezen akoestische muziek met een zelden vertoond hoogstaand artistiek niveau.

Mikael Marin, zonder twijfel een meester op viool, viola en octaafviola! Zijn invloeden zijn letterlijk onbegrensd binnen zijn domein en gaan van Schönberg tot The Beatles. In 1983 werd hij nationaal violist in Zweden en in 1989 werd hij uitgenodigd om in het wereldorkest onder leiding van Leonard Bernstein te spelen. Van meet af aan maakt hij, samen met Olov Johansson en Roger Tallroth deel uit van het Zweedse supertrio Väsen waarmee hij al meer dan 20 jaar wereldwijd toert.

Mia Gustafsson, de echtgenote van Mikael, sluit artistiek goed aan op de vioolkunsten van haar man. Zij is afkomstig uit Värmland, West Zweden. Zij volgde een muziekopleiding aan de “Royal College of Music” te Stockholm. Ze speelt in verschillende groepen: o.a. Mattias Pérez Trio, [Ni:d], Bowing 9,…

Gezien zij beiden heel wat ervaring hebben in tweede stem en begeleiding, Mikael Marin op 5‑string viola bij het Zweedse supertrio Väsen en Mia Gustafsson‑Marin op viool, ontwikkelden zij een bijzonder oor en gevoeligheid voor de gespeelde muziek. Dit maakt van hen een van de meest op elkaar ingespeelde duo’s uit Zweden.

Duo Marin speelde om 18 uur op Zilleghem Folk Editie 2012

Vergroot een foto door die aan te duiden, en speel een diavoorstelling af.