Donder in 't Hooi

Donder in 't Hooi speelt op Zilleghem Folk 2023 op zondag 30 juli om 12:00 uur

Buitenpodium

Donder in 't Hooi - © Tineke De Waele
Donder in 't Hooi - © Tineke De Waele

Dit jaar wordt een jubileumjaar voor deze Damse Folkgroep.
 Door corona werd het een kleine 2 jaar uitgesteld maar dit jaar wordt het des te meer in de verf gezet! Dus … iets méér dan “25 jaar!” Donder in ’t hooi werd in ’96 opgericht door Mieke Van Loo en haar man Johan De Waele uit Damme.

"Hooi" doet een nietsvermoedende onverlaat toch wel op de weg naar de folk belanden en de donder doet vermoeden dat het vaste stramien wel 'ns ongemeen overhoop wordt gehaald.

Deze groep is een West- en licht Oost-Vlaams allegaartje van een zestal klassiek, folk en/of jazz geschoolde muzikanten die ondertussen in de folkwereld een vaste waarde zijn geworden. Samen bespelen ze zo'n 18-tal instrumenten, wat voor een unieke, afwisselende sound zorgt.

Hun repertorium bestaat vooral uit Europese eigenzinnige folk met het accent op Vlaamse en Keltische muziek. Daarnaast staan ook heel wat eigen nummers en bewerkingen op het programma.

Naast concertprogramma's bereidde de folkgroep zich de laatste jaren vooral voor op een folkbalrepertorium. Het recept bestaat uit een snuifje bewerkingen van bestaande ballades, eenvoudige volkswijsjes, een schijfje jigs en tovercirkels, een plukje bourrées, een busseltje andro's en de alomgekende scottischen, walsen en mazurka's.

Een eigen brouwsel "Wals voor Joke" is ondertussen al terug te vinden op de "Flemish folk" CD van 2002. Sinds juni 2012 hebben ze een eerste full-cd "Wervelwind", een compilatie van 15 jaar samen onderweg.

Mieke Van Loo:
accordeon, fluiten, piano, zang
Hilde
 De Ketelaere
:
viool, draailier, zang
Elias Bouckaert:
percussie
Matthias Rosseel:
gitaren, basgitaar, zang
Dave Aarnouts:
gitaar, basgitaar
Johan De Waele:
contrabas, doedelzak, bodhran, zang

Donder in 't Hooi speelde voorheen op:

  • Zilleghem Folk 2022
  • Zilleghem Folk 2018
  • Zilleghem Folk 2015
  • Zilleghem Folk 2010

Website Donder in 't Hooi,
https://vi.be/platform/donderinthooi