Alma Fiddles

Alma Fiddles speelt op:

  • Zilleghem Folk op zaterdag 29 juli om 17:30 uur, de folkmis op zondag 30 juli om 10:30 uur en onder het duveldroomschip om 13:30 uur.

“A favourite of the discerning Folk-on-Monday audience, these top-notch musicians form a lively fusion of dazzling fiddle brilliance, highly recommended!"
Folk on Monday, The Green Note

Alma brengt de geronommeerde violisten John Dipper (English Acoustic Collective) en Emily Askew (Askew Sisters) samen met gitarist Adrian Lever (Arhai).

In 2016 zag hun debuut album Varieties het licht bij Rootbeat Records, met laaiend enhtousiaste recensies en gedraaid op veel radiostations.

Geïnspireerd door viooltradities uit Engeland en de rest van de wereld, is de kern van de vrolijke muziek van Alma het samenspel van violen, harmonieus gevoed door een onopvallend zweepje van de begeleidende gitaar. Een aparte benadering van elke traditie, resulteert in mooie boeiende arrangementen, dat het publiek begeestert en betovert. Elk lid van de groep brengt zijn eigen individuele stijl en invloeden aan:

John Dipper:
viool

Werkte samen met Chris Wood in het English Acoustic Collective, en met het baanbrekend string kwartet Methera, Patterson Dipper, and Dipper Malkin.

Emily Askew:
viool

Deed uitvoerig ervaring op met oude muziek (speelde met The Dufay Collective, Shakespeare’s Globe en op Glyndebourne) maar zeker met haar werk op de folk scene met The Askew Sisters en the Elizabethan Session.

Adrian Lever:
gitaar

Door zijn werk bij Arhai en Horses Braxl leerde hij veel over Oost-Europese muziek.

Website Alma Fiddles,
http://www.almafiddles.co.uk