EmBRUN

EmBRUN speelt op Zilleghem Folk op zondag 30 juli om 19:30 uur.

Een volle tent met een dansend enthousiast publiek en op het podium een even gedreven folkband. Nat van ’t zweet en vol overgave. Dat is wat een optreden van EmBRUN typeert. Massa’s energie die dit keurig gezelschap overdraagt op het publiek, dat nu op ontploffen staat.

De muziek van EmBRUN heeft een traditioneel getinte basis en is doorspekt met eigentijdse, vaak progressieve klanken en ritmes.

Zoals het een echte live-band past namen ze in april 2013 hun derde album live op. Dit album is een mooi voorbeeld van wat een optreden van EmBRUN precies inhoudt: stomend, swingend en hier en daar intiem. Kortom: een goed geoliede vijfcilinder-motor met veel pk’s, ritmisch strak en muzikaal verrassend.

Sinds 2002 zijn ze een vaste waarde in de Belgische folkscene en tonen ze ook in het buitenland hun kunnen op menig Europees podium, zoals Gooikoorts, Saint-Chartier, Festival Het Lindeboom, Bal der Bals, Ététrad, Folkwoods, Deerlycke Folkfestival, Tanzhausfest, Andanças, Boombalfestival, Entrudanças, Castlefest, Texel, …

Bert Leemans:
accordeon
Harald Bauweraerts:
draailier
Pieterjan Van Kerckhoven:
doedelzakken, sax
Jonas Scheys:
bas
Ludo Stichelmeyer:
percussie

Website EmBRUN,
http://www.embrun.be