Festival

Een festival

Zilleghem Folk mikt op folk- en wereldmuziek van eigen bodem en elders. Authenticiteit en originaliteit vormen de leidraad. Los van modes en trends ontstaat op deze manier een eigenzinnige affiche.

We willen een jaarlijks feest, vol muziek dat toegankelijk is voor het ganse gezin en tegelijkertijd naar waarde zal geschat worden door de fijnproever, de ontdekker, de kwaliteitzoeker, de folkliefhebber…

Met socio-ecologische inslag

Zilleghem Folk is méér dan een muzikaal feest. Het is geworteld in ‘Zilleghem’ de volkse naam voor de gemeente Zedelgem. Naast groepen van buiten de regio, biedt het festival een podium aan plaatselijke muzikanten.
Daarnaast kiezen we voor een biologische dranklijst. We drinken uit glazen: geen afvalberg na Zilleghem Folk!

In een historisch kader

Midden in het groen, met zicht op de kasteelvijver, in de oude schuur, of op het gezellige binnenplein van de boerderij bij het kasteel van Loppem: Zilleghem Folk heeft het meest pitoreske festivaldecor van Vlaanderen. Niet alleen heeft de festivalbezoeker nooit natte voeten - de optredens gaan door in de schuur van de manège en in de heldere kadertent - de omgeving van het Kasteel van Loppem ademt een sfeer van vakantie uit. Ontspanning en genieten troef!